18 noiembrie: Ziua pentru Protecția Copiilor împotriva Exploatării Sexuale și Abuzului Sexual

La nivel european, data de 18 noiembrie este marcată ca fiind Ziua pentru Protecția Copiilor împotriva Exploatării Sexuale și Abuzului Sexual. 

Exploatarea sexuală și abuzul sexual asupra copiilor este o realitate tragică, iar scopul acestei zile, sărbătorită anual de Consiliul Europei, este de a crește gradul de conștientizare și de deschidere asupra acestei probleme. De asemenea, se aduce în prim plan necesitatea prevenirii unor astfel de situații, dar și importanța susținerii victimelor.

Claudia Banu a transmis un mesaj relevant în contextul zilei de 18 noiembrie

„Scopul zilei este de a aduce la cunoștință faptul că exploatarea sexuală și abuzul sexual asupra copiilor este încă o realitate tragică, iar părinții, educatorii, ONG-urile și factorii de decizie trebuie să ia măsuri concrete pentru a o aborda. 

În acest context, Consiliul Europei sărbătorește anual Ziua Europeană privind Protecția Copiilor împotriva Exploatării Sexuale și a Abuzului Sexual, care are drept scop: sporirea gradului de conștientizare privind exploatarea sexuală și abuzul sexual asupra copiilor, necesitatea de a preveni astfel de acțiuni; facilitarea discuțiilor deschise pe subiectul protecției copiilor împotriva exploatării sexuale și abuzului sexual și susținerea prevenirii și eliminării stigmatizării victimelor; promovarea implementării Convenției Lanzarote – un instrument unic care are caracter juridic, prin care statele sunt obligate să incrimineze toate formele de abuz sexual asupra copiilor.

Sursă foto: Facebook Claudia Mihaela Banu

Condamn vehement orice formă de abuz împotriva copiilor și totodată, doresc să fac un apel la vigilență a părinților în ceea ce privește folosirea dispozitivelor electronice de către proprii copii. Accesul copiilor pe diferite site-uri sau platforme îi pot manipula sau pot reprezenta porți de intrare în rețele naționale sau internaționale de prostituție. 

Consider de asemenea, că o implicare mai mare a statului, prin campanii de informare și prin legi mai bine conturate de protecție a minorilor sunt doar câteva măsuri ce pot limita abuzurile sexuale împotriva minorilor”- senator PNL Vâlcea, Claudia Banu.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img