16 autobuze noi vor ajunge în rețeaua de transport urban din Râmnicu Vâlcea

Marţi, 23 noiembrie, primarul Mircia Gutău a semnat contractul de achiziţie pentru un lot de 16 autobuze cu lungimea de 12 m, ce urmează să intre în reţeaua de transport urban de călători din municipiu. Achiziția se derulează prin proiectul cu finanţare europeană „Alinierea Parcului ETA S.A la cerinţele dezvoltării durabile”, iniţiat de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea. Valoarea contractului este de 18 milioane de lei.

Câştigătoarea desemnată a licitaţiei pentru acest lot este Asocierea OTOKAR EUROPE filiala Bucureşti SRL (lider de asociere) și OTOKAR OTOMOTIV VE SAVUNMA SANAYI A.S. (asociat), iar valoarea contractului este de 18.559.200 lei fără TVA pentru 12 autovehicule de tip Otokar Kent C CNG”, au transmis reprezentanții primăriei într-un comunicat de presă. 

Noile autovehicule vor ajunge în Râmnicu Vâlcea în maxim 12 luni

Autobuzele au o capacitate maximă de transport de 101 pasageri, au costuri de operare reduse, iar podelele joase şi rampele de acces facilitează îmbarcarea sau debarcarea tuturor pasagerilor.

În cadrul aceluiaşi proiect cu fonduri europene, este în plină desfăşurare modernizarea autobazei ETA SA de pe strada Depozitelor. Se fac lucrări de reabilitare termică şi modernizare a halei de reparaţii şi revizii auto, amenajarea unei parcări acoperite, modernizarea şi reabilitarea termică a staţiei de spălare auto – inclusiv dotarea cu o instalaţie de spălat automatizată, amenajarea de platforme betonate în suprafaţă totală de peste 17.000 mp, precum şi realizarea unei staţii de alimentare cu combustibili alternativi.

Campania de transport călători ETA SA beneficiază de fonduri europene pentru modernizare

Compania municipală de transport de călători ETA SA este, totodată, şi beneficiara proiectului cu fonduri europene iniţiat de Municipalitate „Modernizarea staţiilor de îmbarcare/debarcare, echiparea mijloacelor de transport în comun şi dezvoltarea unui centru utilat cu un sistem de management al traficului general in Municipiul Râmnicu Vâlcea”, ce urmăreşte modernizarea celor 90 de staţii de călători prin dotarea cu adăposturi moderne, conforme cu normele de siguranţă rutieră şi cu arhitectura oraşului, prioritizarea transportului public prin managementul adaptiv al traficului rutier, sistem de eTicketing în vehiculele de transport public, supraveghere video în staţiile de călători şi în vehicule şi dotarea centrului de comandă şi dispecerat la sediul companiei de transport public.

Sursă foto: Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img