15 februarie: Ziua națională a lecturii

La inițiativa Ministerului Educației, începând cu acest an, România va sărbători Ziua națională a lecturii în data de 15 februarie.

În acest sens, Ministrul Educației a decis ca marți, 15 februarie, în toate unitățile de învățământ  programul să se modifice astfel încât, indiferent de disciplina prevăzută în orar, la ora 11.00 și la ora 14.00, cadrul didactic să organizeze, la clasa unde este prezent, activități de lectură la care să participe toți preșcolarii și elevii. Personalul didactic va recomanda, în prealabil, preșcolarilor și elevilor să aducă o carte preferată sau să împrumute de la biblioteca unității o carte și să citească timp de 15 minute fie individual, fie în perechi sau grupuri mici de lucru. 

Sub motto-ul acestui an „Citim împreună!”, unitățile de învățământ din județul Vâlcea organizează activități de încurajare a lecturii pentru comunitatea socială din care fac parte, cu respectarea normelor sanitare anti-COVID-19.

Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea celebrează Ziua națională a lecturii prin două  proiecte

Hai să ne vedem la o…lectură, în bibliotecă! cu tematica: O carte, un cititor, o bibliotecă!,  proiect în cadrul căruia bibliotecile școlare vor fi locul în care magia cititului se va așeza alături de zâmbetul elevilor într-o atmosferă propice lecturii.

„Vocea Cărților – Seara de lectură”, proiect educațional județean, la nivelul compartimentului Educație timpurie realizat în parteneriat cu Asociaţia OvidiuRo și grădinițele din județul Vâlcea. Proiectul vizează conduita pozitivă a copilului pentru literatură și intensificarea activităților de citit împreună cu familiile preșcolarilor.

Este parte a Programului Național de încurajare a lecturii în grădiniță și familie Citește-mi 100 de povești”, inițiat de către Asociația OvidiuRo, în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Culturii, aflat la a III-a serie, la care au aderat și grădinițele vâlcene.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img