TREI INSTITUȚII ȘI NICIO SOLUȚIE PENTRU ELEVII CU NEVOI SPECIALE

Dupa o lupta care a durat toata vara aceasta, parintii copiilor cu nevoi speciale (autism și Sindromul Down), de la Școala Profesionala Speciala Bistrița, au reușit sa infiinteze o clasa de liceu.  Aceasta si-a gasit locatie intr-o fosta sala de atelier, pusa la dispozitie de catre liceul Forestier. 

Astfel, din 13 septembrie, aceasta clasa de liceu pentru elevii cu nevoi speciale, își desfășoară activitatea la Liceul Forestier din Rm. Vâlcea, singura unitate de invatamant valcean unde s-a mai gasit o sala disponibila. Pentru ca acest lucru s-a aflat cu doar o saptamana inainte de inceperea scolii, nu s-a realizat igienizarea si modernizarea acestui spatiu impropriu pentru desfasurarea activitatii de invatamant.

Prima zi de scoala, pentru acesti copii, a fost un cosmar insa, imediat ce a fost sesizat, Constantin Radulescu, l-a delegat pe  Mihaila Adrian, administrator public al judetului Valcea, sa  rezolve aceasta problema.  

Conform declaratiilor inspectorului general, Mihaela Andreanu,  Școala Profesională Specială Bistrița nu este în subordinea ISJ, ci a CJ Vâlcea.

Daca Directorul scolii de la Bistrita, …………, Inspectoratul scolar, Prefectura, se mobilizau, chiar si cu o saptamana inainte de inceperea scolii, se putea amenaja un spatiu propice desfasurarii activitatii de invatamant pentru acesti elevi care au nevoie de mai multa atentie din partea autoritatilor.

Asa cum Consiliul Judetean Valcea a reusit sa reabiliteze peste 2000 de mp ai Complexului de servicii Comunitare, cu bani europeni dar si cu bani din bugetul propriu, tot asa se spera ca si cele 2 sau 3 clase pentru acesti copii speciali sa beneficieze de conditii speciale. Ilustratie ….

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img