11,2 milioane de țigarete capturate în Vâlcea


Un comunicat al British American Tobacco (BAT) spune că circa 110 milioane de țigarete de contrabandă au fost confiscate de autorități în 2022 în Romania. Printre orașele unde s-au capturat cele mai mari catități de tutun se află și Vâlcea, unde au fost capturate aproape 11,2 milioane de țigarete anul trecut.
44% din totalul capturilor de contrabandă în 2022 s-a înregistrat la granițele de sud ale țării, în județele Vâlcea, Constanța și Giurgiu. Pe fondul eforturilor autorităților de a stopa activitățile ilegale de la granițele țării, peste 110 milioane de țigarete de contrabandă au fost capturate la frontierele României. Valoarea pe piața neagră a țigaretelor reținute de autoritățile române anul trecut sunt de peste 73 de milioane de lei, conform datelor centralizate pe www.stopcontrabanda.ro, singurul centralizator în timp real al capturilor de țigarete de contrabandă de pe teritoriul României.
.Autoritățile au identificat în 2022 noi metode de introducere ilegală a țigaretelor contrafacute în țară: în luna decembrie a anului trecut, o persoană a încercat să introducă în Romania peste 8.000 de pachete de țigări de contrabandă, făcând uz de calitatea falsă de diplomat. Volume semnificative de țigări de contrabandă au fost descoperite în rezervorul, aripa sau podeaua mai multor autoturisme care încercau să treacă ilegal granițele.
De asemenea au fost capturate cantități semnificative de tutun neprelucrat, cea mai mare cantitate de tutun fiind confiscată de ANAF în luna mai: 10.260 kg de tutun brut, importat scriptic din Indonezia, o cantitate aproape dublă față de anul 2021.
Datele despre evoluția capturilor de țigarete de pe teritoriul României pot fi consultate în timp real pe platforma www.stopcontrabanda.ro, o inițiativă BAT de sprijin al eforturilor autorităților prin centralizarea capturilor din întreaga țară, dar și prin informarea consumatorilor cu privire la efectele contrabandei cu țigări asupra societății.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
Ultimele știri
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img